Poate un fileformă conține forme care se suprapun între ele?

Când vreau să tampon un shapefile la unul nou, am o întrebare după cum a indicat următoarea imagine. Sunt nou la GeoProcessing, vă rog să mă bateți în direcția corectă.

Mulțumiri.

enter image description here

1

1 răspunsuri

Răspunsul la întrebarea dvs. din titlu este "Da", fileformele pot conține poligoane suprapuse.

Dar atunci imaginea ta întreabă altceva ...

În stânga, arătați cazul în care salvați trei caracteristici în file shape, unul pentru fiecare regiune tampon. În acest caz, fiecare caracteristică este memoria tampon a unei caracteristici specifice în fișierul dvs. de formă de intrare.

În partea dreaptă, ați salvat o singură funcție. Aceasta este zona care este uniunea tampoanelor.

Ceea ce doriți depinde de întrebarea pe care o cereți - în stânga veți putea identifica punctele la o distanță de o anumită caracteristică de intrare, în dreapta tot ceea ce puteți spune despre un punct este dacă se află într-o distanță de oricare dintre caracteristicile de intrare.

Care dintre ele obțineți atunci când faceți tampon depinde de software-ul pe care îl utilizați. S-ar putea să aibă o opțiune pentru întoarcerea tampoanelor individuale ca la stânga sau pentru a le uni ca pe dreapta.

În R, folosind rgeos și gBuffer, utilizați gBuffer (shapes, buffer, byid = TRUE) pentru a obține tampoane individuale ca în stânga (unul pentru fiecare 'id'). În caz contrar (byid = FALSE) obțineți un poligon tampon fuzionat ca în dreapta.

4
adăugat