IDE pentru dezvoltarea add-on-urilor Firefox

Am lucrat la Firefox add-on-uri pentru o lungă perioadă de timp și a fost o adevărată durere de cap pentru a utiliza notpad ++ pentru dezvoltare. Există vreun IDE adecvat sau plug-in pentru eclipsa disponibile. Și la fel ca și noi ** Run on Server "pentru proiecte dinamice web, Există vreo modalitate prin care fac o schimbare în oricare dintre fișierele sorce și creează automat fișierul .xpi și se instalează în Firefox?

9
folosiți eclipsa și xul runner ... va genera fișier .xpi
adăugat autor linguini, sursa

2 răspunsuri

Există o mulțime de editori sau IDE care ar putea fi ușor integrate cu SDK-ul pentru a efectua activități de bază cum ar fi rularea cfx run sau cfx xpi. Iată sistemul pe care îl folosesc:

  1. Am "Extension Auto Installer" instalat în Firefox

  2. Am un script ca acesta în directorul rădăcină al add-on-ului:

#!/bin/bash
/path/to/cfx xpi && wget --post-file=filename.xpi http://127.0.0.1:8888/

De fiecare dată când vreau să testez add-on-ul, trebuie doar să rulez scriptul, iar xpi este construit și instalat în Firefox. Majoritatea editorilor vor avea o anumită capacitate de a lega o comandă de tip shell ca aceasta într-o legătură de chei.

5
adăugat

Nu aveți nevoie de IDE pentru a crea XPI de fiecare dată când faceți o schimbare.

  • Create a folder with your addon's source code (e.g. C://addons/myaddon/).
  • Put a file containing this path to the folder containing your Firefox addons and call it the same as your addon ID (e.g. [email protected]).
  • In your install.rdf file, add this line: true

This way you can just restart the Firefox whenever you want to see the changes. I recommend this addon, it adds a keyboard shortcut Ctrl+Alt+R for quick restart of Firefox (be sure to get the 0.6b2 version, previous versions don't support the keyboard shortcut): https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/file/121516/restart_firefox-0.6b2-fx.xpi?src=dp-btn-devchannel

De asemenea, nu veți pierde codul sursă în cazul în care dezinstalați addon-ul în timpul testării (acest lucru se întâmplă atunci când vă dezvoltați direct în folderul Addons Firefox).

Ca și IDE, pentru mine personal, orice editor cu evidențierea sintaxei pentru xml și JS funcționează foarte bine. Favoritele mele personale sunt Aptana (Eclipse based IDE) și Intype (ușor și extrem de rapid).

3
adăugat
Mulțumesc, Marco. Am redactat propoziția.
adăugat autor Fczbkk, sursa
Votată din cauza referirii la Aptana și Intype. OTOH, răspunsul dvs. este scris greșit: Întrebarea este "IDE pentru Firefox .." și răspunsul dvs. începe cu "Nu aveți nevoie să creați XPI". Uhhh ... huh? WAT?
adăugat autor Marco, sursa
am crezut că trebuie să împachetez atașamentul de fiecare dată când trebuie să testez!
adăugat autor rafaelxy, sursa