Cadru de entități vs bibliotecă de întreprinderi

Lucrez la un proiect asp.net, clientul mi-a dat acces la o bază de date de la distanță.

Baza de date are doi utilizatori. Un utilizator are acces numai la citire, în timp ce altul are acces la proprietar. Clientul afirmă că pentru datele citite ar trebui să folosim primul, iar pentru inserare, folosim al doilea.

De asemenea, clientul mi-a spus să utilizez procedurile stocate cât mai mult posibil, deoarece există multe date care vor veni de la serverul db. Vreau să folosesc cadrul entităților (edmx). Pot folosi procedurile memorate? Înainte de crearea cadrului Entity, folosesc biblioteca Enterprise pentru procedurile stocate. Trebuie să mă întorc și să o folosesc cu proceduri stocate, astfel încât toate lucrările legate de baze de date să se facă la sfârșitul serverului db în loc să aducă date către serverul web folosind cadrul entității?

De asemenea, cum pot utiliza un utilizator pentru scopuri numai pentru citire și alt utilizator pentru a accesa același db pentru inserare? Trebuie să creez două configurări web? Ea face diferența pentru a face un utilizator doar pentru citire și pentru a obține rezultate mai repede?

Dacă există o abordare mai bună, vă rog să-mi sugerați.

Sugerați vă rog.

1
Am votat pentru a închide acest lucru pentru că: Este greu de spus ce se întreabă aici. Această întrebare este ambiguă, vagă, incompletă, prea largă sau retorică și nu poate fi răspuns în mod rezonabil în forma sa actuală.
adăugat autor Erik Philips, sursa
Voi puneți niște întrebări destul de vagi. Aș schimba acest lucru la mai multe întrebări separate.
adăugat autor CodingBarfield, sursa

3 răspunsuri

Puteți utiliza procedurile stocate cu EF. Dar aveți grijă, este foarte greu să faceți entități să lucreze cu proceduri stocate.

EF generează interogări fără a scrie declarații sql, generează declarații SQL prin observarea modificărilor în entități. Este doar harta dvs. entități la tabele db. Deci, dacă aveți tabelul numit "Element", acesta creează un obiect "Articol" în partea de cod. Aveți posibilitatea să manufacturați entitatea "Element" utilizând metodele de codare și de apel ale EF pentru a reflecta modificările efectuate în entitate în DB.

Puteți crea șirul de conectare dinamic în funcție de acțiune.

Întrebarea este prea largă, așa că nu știu dacă aceasta ajută.

1
adăugat

Întreabă-l ce avantaj el simte că primește prin faptul că ai citit accesul printr-un singur utilizator și introduceți accesul prin celălalt și dacă are un motiv legitim, asigurați-vă că el știe că face un compromis în ceea ce privește creșterea timpului de dezvoltare și întreținere.

În al doilea rând, ce folosesc procedurile stocate are legătură cu cantitatea de date? Dacă efectuați un volum mare de interogări (probabil nu dacă trageți tone de date), atunci puteți reduce marginal traficul de rețea utilizând procedurile stocate doar pentru că cererea de a declanșa un proc stocat va fi mai mică decât o interogare şir. Nu merită nici măcar să vă faceți griji.

Jeff Atwood actually has some great comments about stored procs here: http://www.codinghorror.com/blog/2004/10/who-needs-stored-procedures-anyways.html

and here: http://www.codinghorror.com/blog/2005/05/stored-procedures-vs-ad-hoc-sql.html

De obicei, atunci când oamenii doresc să restricționeze dezvoltatorii să folosească procs stocate, este vorba despre beneficii percepute care nu sunt reale și nu dau seama că încetinesc dezvoltarea fără niciun motiv bun. Nu că procs stocate sunt rele, dar au locul lor și pur și simplu nu are sens să aibă o regulă care spune că acestea ar trebui să fie utilizate cât mai mult posibil.

0
adăugat

Entity Framework nu se întâmplă pe partea de server. Se generează o interogare sql și interogarea se execută pe db. Rezultatele au stabilit că au fost mapate la un obiect de către ef. Aceasta se numește ORM. Google ar trebui să aibă grămezi de informații despre ORMS.

Blair

0
adăugat
Pot folosi procedurile stocate cu cadrul entităților pentru a accelera performanțele?
adăugat autor DotnetSparrow, sursa
Puteți utiliza procedurile memorate cu EF. Cu toate acestea, veți pierde o mulțime de funcționalități în EF 4.x (versiunea curentă) utilizând procedurile stocate.
adăugat autor Erik Philips, sursa