Apache de la Xampp nu funcționează?

Am instalat/reinstalat serverul Xampp pe laptop-ul meu de un milion de ori acum, iar Apache încă nu rulează. La început, va alerga, dar câteva momente mai târziu se va opri automat. Nu știu ce pare a fi conflictul. Am verificat Skype deoarece am întâlnit un conflict cu privire la utilizarea portului, dar în acest caz nu am instalat Skype. Poate cineva, vă rog să mă îndrumați cum să mă execut cu succes pe Apache. Rețineți că mySql rulează fără probleme, doar Apache nu va. Te rog ajuta-ma..:(

P.S.

Când rulez panoul meu de control xampp, mySql rulează fără probleme, în timp ce Apache va rula un moment și apoi se va opri, mai jos în panoul de control, se va spune că apache [port 80] este ocupat.

1
răbdare tânăr unul ... :-)
adăugat autor konqi, sursa
sper ca cineva sa raspunda la acest post, am intalnit aceeasi dilema cu mult timp in urma si pana acum nu am rezolvat-o, de aceea am parasit Windows.
adăugat autor Tsukimoto Mitsumasa, sursa

6 răspunsuri

Ceea ce a cauzat această problemă în sistemul meu (Windows 7) a fost că serviciul WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery sa oprit din funcționare. În partea Servicii a funcției Computer Management (adică, aplicația care rulează selectând Gestionați din meniul de clic dreapta din legătura Computer din meniul Start), am constatat că serviciul WinHTTP Discovery Service a fost setat la "Manual". Am lăsat-o ca Manuală, dar am început-o și Apache a început să lucreze din nou.

Chiar dacă nu am schimbat caracterul "manual" al pornirii serviciului, am descoperit că, după restabilirea Windows-ului, serviciul WinHTTP era încă în desfășurare (ceea ce mi-a fost puțin cam uimitor, dar am fost acolo). De asemenea, nu știu ce a determinat serviciul să nu mai funcționeze pe mașina mea ("dar noi suntem" din nou!)

Oricum, se pare că este necesar ca serviciul WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery să fie difuzat pentru ca Apache să ruleze, deci asigurați-vă că rulează!

EDIT PENTRU ADĂUGARE: Am descoperit cauza principală a problemei mele: am descărcat un joc gratuit care utilizează aplicația Pando (aplicație de partajare a fișierelor peer-to-peer) pentru a permite altora să descarce jocul de pe mașina mea (care, în principiu, Am fost bine cu), și foloseste portul TCP 443, care a oprit Apache rulează. Presupun că funcționarea serviciului WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery menționat mai sus a reușit să împărtășească (sau să funcționeze altfel) utilizarea portului 443 (deși nu știm destul de bine despre rețea pentru a fi sigur).

3
adăugat

Open a cmd as Administrator (Start -> "cmd" -> right-click "cmd.exe" -> Run as Administrator)

Tip

netstat -nab

Găsiți linia care spune

TCP    0.0.0.0:80

bine sau practic fiecare linie care se termină cu: 80

Vedeți exe care blochează portul de deasupra liniei. Terminați programul asociat - dacă nu funcționează altceva, Task-Manager ar trebui să ajute.

EDIT: De obicei, IIS ar bloca Port 80 dacă este pornit. Există destul de multe alte programe care ar putea bloca portul 80 deși. De asemenea, puteți încerca și

telnet localhost 80

și să vedem ce fel de răspunsuri la serviciu. Sau ... utilizați un browser web. Sau ... configurați Apache pentru a utiliza un alt port (dar cine vrea să facă asta?)

1
adăugat
Deci ... orice progres?
adăugat autor konqi, sursa
Voi încerca asta, să mă întorc într-o clipă.
adăugat autor Esci Villagonzalo Morales, sursa

Reconfigurați Apache pentru a rula pe un port diferit

S-ar putea să doriți să alegeți această cale dacă nu doriți să închideți portul de blocare a aplicației 80. Un motiv tipic ar putea fi faptul că doriți să rulați să spuneți, Apache și IIS pe aceeași mașină în același timp.

To configure Apache to run on a different port, goto this path "C:\xampp\apache\conf" (if you install Xampp on diffrent place then navigate to this path) and open httpd.conf in notepad. Search for the following lines:

Line 1 Line 1 : Listen 80

Line 2 Line 2 : ServerName localhost:80

Change both these lines, so as to have a different number instead of 80. I have chosen 8000 instead of 80. Make sure that this is a free port, not used by any applications.

Line 1 : Listen 8000
Line 2 : ServerName localhost:8000

Save the file and run Apache from Xampp

1
adăugat

Încercați să dezactivați temporar software-ul Anti-Virus. Se știe că provoacă probleme cu Apache. Verificați, de asemenea, fișierul error.log Apache pentru a vedea dacă a înregistrat probleme.

De asemenea, încercați alte WAMP-uri pentru a vedea dacă este o problemă obișnuită în sistemul dvs.

0
adăugat

Skype blochează automat portul 80

Stop Skype - Încercați apache-ul pentru a porni din tabloul de bord xampp

Dacă apache Works - modificați setările skype

0
adăugat
Instrucțiuni clare, dar de la întrebarea: "Am verificat Skype de când am întâlnit un conflict cu privire la utilizarea portului, dar în acest caz nu am instalat Skype".
adăugat autor Chris Throup, sursa

1) In the system tray, we click on the xampp icon. 2) Select Apache> httpd.conf 3) Make a call to Listen 80. 4) Change the number 80 next to Listen to 9080. 5) Restart XAMPP's services

0
adăugat