Diferențele dintre MySQL și SQL Server

Sunt un dezvoltator ASP.NET care a folosit Microsoft SQL Server pentru toate nevoile mele de bază de date (atât la locul de muncă, cât și pentru proiectele personale).

Am în vedere încercarea stivei LAMP pentru unele dintre proiectele mele personale.

Care sunt unele dintre principalele diferențe dintre MySQL și SQL Server ? Utilizează procedurile memorate o practică obișnuită în MySQL ?

Orice sfaturi sau resurse pe care le-ați recomanda să mă ajute cu comutatorul?

Pentru cei care au experiență cu ambele, există vreo caracteristică lipsă din MySQL ?

0
fr hi bn

4 răspunsuri

One thing you have to watch out for is the fairly severe differences in the way SQL Server and MySQL implement the SQL syntax.

Iată o frumoasă Comparație între diferitele implementări SQL .

De exemplu, aruncați o privire la secțiunea de sus-n. În MySQL:

SELECT age
FROM person
ORDER BY age ASC
LIMIT 1 OFFSET 2

In SQL Server (T-SQL):

SELECT TOP 3 WITH TIES *
FROM person
ORDER BY age ASC
0
adăugat
Am trecut peste asta. Citind despre toate diferențele mă face să mă rătăcesc. Elementele de bază sunt aceleași (cel puțin în ceea ce privește înțelegerea), dar specificul este foarte, foarte diferit.
adăugat autor JasCav, sursa
@greaterKing HTML este o structură setată și standard de un comitet/consorțiu, SQL .. nu este, este doar o limbă de scripting și singurul proprietar este dezvoltatorul interpretului. Este un fel de Javascript într-un fel, fiecare browser are propriul motor JS și propriul mod de interpretare a scenariului. Numai printr-o presiune puternică din partea comunității există eforturi pentru a aduce această limbă la un fel de solidaritate. Dar omul doresc ca ele să fie extrem de asemănătoare, cu doar diferențe minore
adăugat autor RedactedProfile, sursa
Cum funcționează Serverul Sql == T-SQL ? Ce înseamnă T?
adăugat autor Kolob Canyon, sursa
și oracul este diferit: selectați * din (selectați vârsta de la ordinea persoanei de către asc asc) unde rownum <= 3 Vino înapoi ANSI SQL, totul este iertat :)
adăugat autor gbjbaanb, sursa
poate un comentariu prost, dar de ce nu poate fi un limbaj sql ?? ... este acolo html diferite ??? ... Deci, de ce nu 1 sql.
adăugat autor greaterKing, sursa
T-SQL se traduce în Transact-SQL;) Serverul Sql include limba (T-SQL), dar este un software ca întreg, cu GUI, gestionarea cererilor la nivel local și prin rețea etc.
adăugat autor Botond Bertalan, sursa

Cred că unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le urmăriți este că versiunile anterioare lui MySQL 5.0 nu aveau viziuni, declanșatoare și proceduri stocate.

Mai multe despre acest lucru sunt explicate în pagina MySQL 5.0 Download .

0
adăugat

MySQL are mai multe șanse de a avea probleme legate de corupția bazei de date și nu le remediază automat atunci când se întâmplă. Am lucrat cu MSSQL de la versiunea 6.5 și nu-mi amintesc o problemă de corupție a bazei de date luând baza de date offline. De câteva ori am lucrat cu MySQL într-un mediu de producție, o problemă de corupție a bazei de date a luat întreaga bază de date offline până când am rulat magia "vă rugăm să remediați indexul corupt" de la linia de comandă.

Sistemul de tranzacționare și jurnalizare MSSQL, din experiența mea, se ocupă de orice, inclusiv de un ciclu de putere sau de defecțiuni hardware, fără coruperea bazei de date, iar dacă se întâmplă ceva, acesta se rezolvă automat.

Aceasta a fost experiența mea și aș fi bucuroasă să aud că acest lucru a fost reprimat sau am făcut ceva greșit.

http://dev.mysql.com/doc/refman /6.0/en/corrupted-myisam-tables.html

http://www.google.com/search?q =% site 3Abugs.mysql.com + index + corupție

0
adăugat
Destul de corect, dar este greu să ignorăm bazele de date Microsoft bazate pe Access. Accesați-l este o bază de date desktop și nu are nimic de-a face cu SQL Server. Știți că StackOverflow rulează pe SQL Server, nu?
adăugat autor Jon Galloway, sursa
@JonGalloway: Bună, sunt un începător. Vreau doar să știu strict vorbind că avem ceva ca MS SQL. Cred că ceea ce există este MS SQL Server. Puteți să vă clarificați acest lucru. Acesta ar putea fi un cuvânt obișnuit, astfel încât ați fi putut fi folosit ca MS SQL și ar fi avut sens pentru fiecare. Dar eu sunt un incepator asa ca sunt un fel fixat cu terminologii pentru a obtine conceptul. Te rog să-mi spui ce vorbești despre MS SQL sau MS SQL Server?
adăugat autor Unbreakable, sursa
myIsam este destinat pentru răspunsuri foarte rapide, nu are cheia străină forțată să verifice motivul pentru a fi mai rapid. Încercați să utilizați motorul InnoDB dacă faceți ceva mai grav. Am avut probleme cu MS Access și nu le pot ierta pentru o astfel de iresponsabilitate, așa că nu favorizez niciunul din bazele de date ale MS, nu-i permit să lucreze în OS și să dea serios afaceri comunității open source ... deși nu poți fi sigur de orice, deoarece Oracle a depășit MySQL ..
adăugat autor ante.sabo, sursa
Când oamenii spun că MSSQL, TSQL înseamnă, în general, limba SQL sau SQL (TSQL) transmisă cu produsul Microsoft SQL Server. Acest lucru nu ar trebui să fie atât de greu de aflat. Citiți en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_SQL_Server
adăugat autor Faiz, sursa

Oricine are o experiență bună cu o   "port" al unei baze de date de la SQL Server   la MySQL?

Acest lucru ar trebui să fie destul de dureros! Am schimbat versiunile de MySQL de la 4.x la 5.x și diverse declarații nu ar mai funcționa așa cum erau. Analizorul de interogări a fost "îmbunătățit", astfel încât declarațiile care anterior au fost reglate pentru performanță nu ar mai funcționa așa cum era de așteptat.

Lecția învățată de la utilizarea unei baze de date MySQL de 500 GB: este un subiect subtil și orice altceva decât banal!

0
adăugat
MySQL - comunitatea Română
MySQL - comunitatea Română
19 participanți

Comunitatea română a programatorilor MySQL.