Care este cel mai bun dispozitiv de stocare a bazei de date?

Deci, răspunsul ar trebui să fie prezentat probabil pe etape pentru mărimea aplicației, dar mă întreabă experiența oamenilor cu privire la alegerea unde ar trebui să se găsească unitățile de disc folosite de baza de date.

Iată câteva dintre opțiunile următoare:

  • JBOD - (doar o grămadă de discuri) Discuri interne de modă veche - rapidă, dar nu foarte extensibilă
  • NAS - Slow, dar ieftin și extensibil, probabil cel mai bun pentru backup
  • DAS - Un compromis decent, dar în general accesibil doar de la una sau două mașini
  • SAN - Scump, dar foarte bun

Cât de mult ar trebui să vă faceți griji cu privire la alegerea unei unități de 15k pe un motor de 10k sau 7200RPM?

Care este nivelul dvs. RAID preferat?

0
fr hi bn

6 răspunsuri

Avem un cluster de baze de date atașat la un NAS, de asemenea cu HBA redundant. Unitățile NAS sunt RAID-10. De la depozitul nostru-meister, pentru bazele de date RPM mai mari cu atât mai bine.

0
adăugat

Doar pentru a începe acest lucru, folosesc un dispozitiv de stocare direct atașat Dell MD3000, conectat prin carduri redundante HBA. Dispune de unități de stocare de 9x146Gb de 15K, dispuse în 4 raze RAID 1 cu 1 rezervor la cald. Impresia totală a datelor se apropie de 200Gb. Nu sunt încântat de performanța IO, dar își face treaba.

0
adăugat

Acest lucru depinde de utilizarea pe care o puneți. Unele aplicații ar putea fi:

  • Stocare robustă a unei cantități modeste de date cu trafic modest (cum ar fi o rețea de domiciliu cu diferite fișiere por ^ H ^ H ^ Hmedia): o pereche oglindă (RAID 1) de discuri separate de discul de sistem a mașinii în care sunt instalate. Aceasta vă va permite să reconstruiți aparatul sau să efectuați o intervenție chirurgicală majoră fără a afecta volumul de date. RAID-1 înseamnă că datele vor supraviețui eșecului unui singur disc.
  • Un sistem de editare video care necesită o streaming rapidă, dar nu neapărat o fiabilitate de 100%: un RAID-0 direct (atașat) pe discuri cu canale de fibră optică cu firmware "V" (un seagate-ism, dar ele produc cele mai multe astfel de părți). Fiber canal este un protocol pe bază de pachete, în timp ce cu SCSI două dispozitive rezervați întreaga magistrală. FC funcționează mai bine sub sarcină.
  • Aplicație de transmisie: Înregistrează o pereche oglindă și date despre unul sau mai multe volume RAID-5/6, RAID-10 sau RAID-50/60. Pe o configurație SAN sau orice controler cu memorie cache back-up la baterie, controlerul poate optimiza scrierea discului. Jurnalele DB sunt în mare parte acces secvențial, în timp ce volumele de date sunt în mare parte acces aleator. Activitatea de căutări aleatorie va deranja activitatea de înregistrare, astfel încât veți obține un câștig de performanță prin menținerea relativ silențioasă a discurilor de înregistrare și fără trafic concurențial.
  • Tabel de date privind depozitele mari de date: O serie de perechi de oglinzi (RAID 1) pe JBOD-uri cu cât mai multe canale de gazdă în server pe care le puteți permite. Răspândiți partițiile tabelului de fapte pe perechi oglinzite. Discurile cu discuri cu configurare tipică a firmware-ului de matrice vă vor primi de multe ori o singură bandă de 64k pe disc, care ajunge la 5 sau 10MB/sec pe disc pe o unitate de 10K. Încărcările DW au un model de acces la date mai mult ca o aplicație tranzacțională. Utilizarea perechilor în oglindă înseamnă că discurile pot transmite date în flux la ceva mai mult ca rata maximă de transfer a datelor. Acesta poate fi un ordin de mărime mai rapid.
0
adăugat

Cea mai mare creștere a performanței puteți obține prin împărțirea tabelelor/indexurilor pe discuri diferite. Primul pas ar fi să introducem pe un disc și pe un altul datele. După aceasta, ar trebui să luați în considerare ce tabele/indici sunt utilizați împreună și puneți-le pe discuri separate ("axe") atunci când este posibil.

0
adăugat
Dacă ați fi fost pe RAID 5 sau 6, performanța ar fi putut proveni de la faptul că nu mai faceți scripeți parțiale. RAID 10 este adesea mai bun. Uneori, DB poate fi ajustat pentru a scrie și în dimensiunile blocului RAID.
adăugat autor Zan Lynx, sursa
> Cea mai mare creștere a performanței pe care o puteți obține este împărțirea tabelelor/indexurilor pe discuri diferite. Primul pas ar fi să introducem pe un disc și pe un altul datele. După aceasta, ar trebui să luați în considerare ce tabele/indici sunt utilizați împreună și puneți-le pe discuri separate ("axe") atunci când este posibil. Sunt total de acord cu asta. Dar ... am văzut un comportament cu DAS-ul meu în timp ce încă mă mai mistifică. Am avut un card HBA merge rău și corupt baza de date (copii de rezervă la un dispozitiv separat nu a reușit prea ... coșmar), și am fost obligat să
adăugat autor Eric Z Beard, sursa

Deși DAS bazat pe SAS este probabil să fie cel mai rapid pentru un singur server DB (ideal cu discuri SFF de 15krpm 2,5 inch într-o configurație RAID 10) pentru cele mai multe sisteme pierdeți multe avantaje pe care un SAN le poate aduce. Din acest motiv, întotdeauna aș construi baze de date cu adaptoare dublă FC (4 sau 8Gbps fibre) în switch-uri duale SAN, conectate la o matrice SAN dual-controller. Nu numai că acest scenariu va fi într-adevăr foarte rapid, dar va deschide opțiunile de a utiliza diferitele tehnici instantanee pe care aceste cutii trebuie să le ofere. Acestea pot să permită replicarea DB "live-live" între site-uri pentru DR, restaurarea instantă a bazei de date și extinderea/reducerea capacității excelente, fără a avea vreun impact asupra serverului. Sper că acest lucru vă ajută, spuneți-mi dacă pot adăuga mai mult.

0
adăugat

Eric, poate că ai putea să te uiți la o formă de SAN în viitorul apropiat - chiar și cele mai ieftine sisteme oferă o formă de sistem instantaneu. În scenariul pe care l-ați menționat, acest lucru v-ar fi permis să vă fi restabilit într-un instantaneu al datelor dvs. în momente. Caseta HP MSA2000fc este destul de ieftină și oferă unele dintre aceste servicii, la fel ca mulți alți producători desigur.

0
adăugat