Care este platforma dvs. de răspuns interactiv vocal?

Pentru cei care lucrați în spațiul vocal, ce folosiți ca platformă IVR? Folosesc Microsoft Speech Server 2007. Care sunt unele pachete echivalente? Este cineva folosind software open source pentru manipularea apelurilor inbound sau outbound? Rețineți că nu vorbesc numai despre recunoașterea vorbirii, care este o componentă a unui pachet complex. O platformă IVR ar consta în recunoașterea vorbirii, text-to-speech, o tehnologie VUI precum VoiceXML și terminarea apelurilor prin SIP sau hardware de telefonie.

0
fr hi bn
adăugat autor sorin, sursa

12 răspunsuri

Sunt câțiva jucători importanți cu care m-am uitat sau am lucrat:

Voxeo: Early versions used the Nuance ASR but I believe they use their own now. Uses VoiceXML and CCXML for call control. They get expensive as you scale up but the development license (2 ports) is free.

Loquendo: I only list this because a) I did demo it and b) they have the best TTS engine I've ever heard. Seriously worth a demo just to hear the quality.

Nuance Voice Platform (NVP): I work with this almost daily. Nuance has by far the most powerful ASR on the market but it comes at a big price. If you have to ask about price then don't bother falling in love with the quality of the engine. It uses a somewhat tweaked version of VoiceXML.

Microsoft Speech Server: You already know this one of course. Bang for the buck it is a wonderful platform. The VoiceXML support is borderline (limited control over the engine from VXML properties) but if you're willing to use Workflows instead you can do just about anything you want. The ASR is good although it doesn't have near the accuracy with large or complex grammars like Nuance. This is currently my preferred platform for most applications. And like Voxeo the Developer license is free.

0
adăugat
Da, MSS este într-adevăr singurul joc accesibil în oraș. Încă mai caut o metodă de a strânge împreună unelte cu sursă deschisă pentru a realiza același lucru, dar ar trebui să scriu o tonă de cod și nu mai am timp. Desigur, a trebuit să scriu propriul server SIP pentru MSS, deci nu există opțiuni ușoare.
adăugat autor Eric Z Beard, sursa
freeSwitch îmi dă speranță. Este remarcabil atunci când vine vorba de depășirea decalajului dintre toate implementările diferite ale SIP și RTP. Totuși, trebuie să lucrați foarte mult.
adăugat autor Eric Z Beard, sursa
Celălalt număr de numărul de variații în implementarea SIP a fiecăruia. Rezolvarea tuturor problemelor de integrare ar consuma rapid tot timpul. La 699 dolari pentru OCS care nu prea are sens.
adăugat autor Marc LaFleur, sursa

Aș recomanda Katalina 'VoiceGuide' - un sistem CTI, IVR și dialer bazat pe ferestre, la un preț rezonabil, sprijinind atât cartelele de telefonie POTS/ISDN tradiționale, cât și VoIP. consultați: www.voiceguide.com

0
adăugat
Wow, asta este cu adevărat costisitor. Ei percep taxe de 250 $ pe linie, înainte de a adăuga recunoașterea vorbirii și alte taxe. Aplicația mea face sute de apeluri simultane de ieșire cu o mulțime de reco.
adăugat autor Eric Z Beard, sursa
În comparație cu multe alte produse "profesionale" și cu prețul "cardurilor de telefonie tradiționale", prețul este încă rezonabil. Nu este gratuit, dar funcționează, este bine susținut și destul de ușor de utilizat. Pentru a face 'sute de apeluri simultane' aveți fie linii foarte ieftine și abundente sau cantități uriașe de lățime de bandă voip liberă. În total, costul software-ului pe care îl suspectez este un factor minor.
adăugat autor andora, sursa

Am folosit anterior Telesage pentru a rula sute de mii de sondaje interactive. Este un software decent, iar suportul nostru a fost bun, dar sistemul lor nu a fost conceput pentru tipul nostru de lucru.

Am intrat în asterisc.

Pentru următorul meu proiect, intenționez să folosesc Twilio găzduit ( http://www.twilio.com/ )

0
adăugat

Nu sunt un inginer de voce, dar IMM-ul nostru este absolut indragostit de produsele de la Pactolus . L-am urmărit să treacă de mai mulți ani de durere cu alte produse și acum este foarte, foarte mulțumit de soluțiile bazate pe Pactolus pe care le-a construit.

0
adăugat

Puteți verifica Asterisk pentru o soluție open source.

0
adăugat
Este de fapt scris "Asterisk"
adăugat autor Sargun Dhillon, sursa

Cred că Nuance (recent îmbinată cu VoiceGenie) este cea mai importantă platformă IVR cu mult mai multă tracțiune decât industria Microsoft Server de vorbire. Puteți citi mai multe despre articolul wiki .

Nu sunt sigur ce să spun despre asta fără să zic ca un vânzător, dar am lucrat cu el de mai mulți ani și m-am bucurat. Compania mea a evaluat în momentul de față oferta oferită de Microsoft, dar nu a considerat-o destul de matură pentru a lua în considerare trecerea de la produsul Nuance/VoiceGenie.

0
adăugat

Din punct de vedere comercial, vă recomandăm să consultați Genesys . Comparativ, nu sunt sigur cum se ridică față de alte soluții comerciale, dar compania mea o folosește cu succes și cu rezultate excelente începând cu 2005. Deși lucrez mai mult pe partea IVR a implementării, sistemul tinde să fie foarte stabilă și relativ ușor de întreținut.

0
adăugat

I have successfully tried Asterisk with Lumenvox for a speech recognition IVR. Asterisk is very flexible when it comes to IVRs and not just that. It also supports a wide range of VoIP protocols (SIP, H323, IAX ... ) and also classical telephony (T1, E1, FXO, FXS, etc) with the help of interface cards from Digium and other suppliers (Sangoma, Rhino, etc). You can find more info about Asterisk at http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk

Asterisk is an open source software PBX that runs primarily on Linux. http://www.asterisk.org/

Lumenvox speech engine is a commercial speech recognition solution http://www.lumenvox.com/

Digium, Sangoma, and Rhino are telephony card manufacturers that are compatiible with Asterisk. http://www.digium.com/ http://www.sangoma.com/ http://www.rhinoequipment.com/

0
adăugat

Depinde dacă vă aflați pe piața auto-servire sau pe piața de orientare a call-center-ului.

Pentru aplicațiile direcționate de sine, puteți încerca Genesys Stack. Ei au o soluție bună combinată cu o grămadă de opțiuni BYOB pentru propriile pluginuri. Funcționează bine pentru o aplicație de servicii financiare bazată pe tranzacții pe volum mare.

Dacă sunteți orientat către centrul de apeluri și aveți părți din coșul Cisco, puteți încerca soltuirea lor IPCC, care funcționează bine cu un ecran de tip UI pentru manechine.

0
adăugat

Am folosit Voxeo pentru un timp. E minunat. Ei au suport tehnic uimitor și un demo de cont complet pe 2 linii. Ei au instrumente foarte bune de depanare și suport gratuit, chiar dacă aveți un cont gratuit. Toți angajații lor cunosc și înțeleg VoiceXML. Foarte recomandat.

0
adăugat

At my place of work we used to use Genesys, but we changed to Nortel for CTI & TAPI, and IBM WebSphere Voice Response for the user experience. I haven't developed IVR stuff for the other platforms so I can't really say if this one is better than the others, but I can say that our IVR gets a ton of calls and it is rock solid.

0
adăugat

Încercați Envox. Chiar și un copil nou născut poate dezvolta aplicații IVR cu el.

0
adăugat