Animație în javascript, punct de plecare

Înțeleg cum funcționează JS și cred că înțeleg majoritatea DOM, dar nu am idee despre animație. Știe cineva aici un ghid bun care să-mi explice cum se face în Javascript?

În plus, ar trebui să mă gândesc chiar și la Javascript pentru animație? Ar trebui în schimb să caut să învăț flash?

0
fr hi bn

4 răspunsuri

dacă animația este simplă, schimbați culorile în timp, treceți de la x la y în 3 secunde. Javascriptul este bine. Dacă doriți tot felul de butoane wizbang și rotația coordonată a ecranului, drepte în sus JS + dhtml va fi clunky în cel mai bun caz. Silverlight vs Flash sunteți întrebări la acel moment. Interesant este faptul că programați Silverlight cu JavaScript și că acesta ar fi avantajul major pentru upgrade-ul la un DOM mai rapid și mai dinamic, implementat în Silverlight, dar care încă scrie același cod. Programarea Flash este foarte limitată în experiența mea, puteți face orice, dar va fi lent și să luați mii de linii de cod pentru a ajunge acolo. Pentru animațiile simple JS, uitați-vă la jQuery sau Scriptaculous.

0
adăugat
Vorbesc cu adevărat despre timpul de încărcare și despre productivitatea producerii. Sigur că filmele flash nu sunt lente ca o metrică de performanță, dar cu siguranța este mai greu să producă un cod swf pur decât este doar codul unor jQuery care face un buton destul.
adăugat autor DevelopingChris, sursa
De fapt, Flash nu este întotdeauna lent și nu ia întotdeauna tot atâtea coduri.
adăugat autor Moshe, sursa

Evitați blițul, o cerință oribilă, necioplabilă de Google, nesuportată de o grămadă de browsere și sisteme (de exemplu, iPhone) și cel mai important: vă forțează să reinventați standardele web (de exemplu barele de defilare și ce nu), Javascript pe de altă parte este mai ușor pentru a menține și a codifica în cazul noscript.

încercați scriptaculos pentru animațiile dvs.;

rețineți că există o bibliotecă de animație JS gazillion, o minte foarte bună despre jQuery . De obicei, ele sunt doar o etichetă de script și un eveniment onclick pe care să-l configurați.

Mult noroc!

/ mp

0
adăugat

Verificați un cadru de animație JS precum Animator.js al lui Bernard Sumption . Este destul de ușoară și are câteva exemple excelente.

Personal, nu aș fi animat lucrurile în JS. Flash FTW.

0
adăugat

Dacă nu sunteți preocupat de suportul IE, puteți încerca și experimentarea cu elementul de panza:

MOZILLA DEVELOPER NETWORK Basic animations

0
adăugat
JavaScript, România - Moldova
JavaScript, România - Moldova
328 participanți

Comunitatea Română JavaScript: github.com/js-ro Pentru confort, opriți notificările. Parteneri: @node_ro, @php_ro, @python_ro, @seo_ro, @RomaniaGroup, @ai_ro, @Grupuri_IT Offtop: @holywars_ro Joburi: @js_jobs_ro Sponsored with ❤️ by ciupacabra.com