Care este cel mai simplu mod de a adăuga compresie la WCF în Silverlight?

Am o aplicație Silverlight 2 beta 2 care accesează un serviciu Web WCF. Din acest motiv, în prezent, se poate utiliza numai legarea basicHttp. Serviciul web va returna cantități destul de mari de date XML. Acest lucru pare destul de risipitor din punct de vedere al utilizării lățimii de bandă, deoarece răspunsul, dacă este zip, ar fi mai mic cu un factor de 5 (de fapt, am lipit răspunsul într-un fișier txt și l-am prins).

Cererea are "Accept-Encoding: gzip, deflate" - Există vreo modalitate prin care serviciul WCF gzip (sau altfel comprima) răspunsul?

Am găsit acest link , dar sigur pare un pic cam complex pentru funcționalitatea care ar trebui să fie gestionată în afara casetei IMHO.

OK - la inceput am marcat solutia folosind System.IO.Compression ca raspuns ca niciodata nu mi-ar fi "parut" sa fac compresia dinamica IIS7 sa functioneze. Ei bine, după cum se dovedește:

 1. Compresia dinamică pe IIS7 a fost de lucru de-a lungul. Doar pluginul Web Developer Helper al lui Nikhil pentru IE nu a arătat că funcționează. Cred că din moment ce SL difuzează serviciul web în browser, browser-ul se ocupă de el "sub capace", iar instrumentul lui Nikhil nu vede niciodată răspunsul comprimat. Am reușit să confirm acest lucru prin utilizarea programului Fiddler care monitorizează traficul extern aplicației de browser. În glumă, răspunsul a fost, de fapt, comprimat cu gzip!

 2. Cealaltă problemă cu soluția System.IO.Compression este că System.IO.Compression nu există în Silverlight CLR.

Deci, din perspectiva mea, modul EASIEST de a permite compresia WCF în Silverlight este de a permite comprimarea dinamică în IIS7 și de a nu scrie deloc codul.

0
fr hi bn
Compresia dinamică funcționează numai pentru anumite solicitări (adică cele considerate deseori de către IIS). deci este o caracteristică frumoasă, dar nu aveți control asupra ei. Am un apel foarte mare atunci când un utilizator se conectează. Dar se întâmplă o dată pe zi. și nu este comprimat.
adăugat autor Boppity Bop, sursa

4 răspunsuri

Nu am văzut un mod nativ pentru WCF de a face compresie atunci când a făcut un proiect WCF recent. Tocmai am folosit spațiul de nume System.IO.Compression și am făcut un compresor rapid. Iată codul pe care l-am folosit

public static class CompressedSerializer
{
  /// 
  /// Decompresses the specified compressed data.
  /// 
  /// 
  /// The compressed data.
  /// 
  public static T Decompress(byte[] compressedData) where T : class
  {
    T result = null;
    using (MemoryStream memory = new MemoryStream())
    {
      memory.Write(compressedData, 0, compressedData.Length);
      memory.Position = 0L;

      using (GZipStream zip= new GZipStream(memory, CompressionMode.Decompress, true))
      {
        zip.Flush();
        var formatter = new System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.BinaryFormatter();
        result = formatter.Deserialize(zip) as T;
      }
    }

    return result;
  }

  /// 
  /// Compresses the specified data.
  /// 
  /// 
  /// The data.
  /// 
  public static byte[] Compress(T data)
  {
    byte[] result = null;
    using (MemoryStream memory = new MemoryStream())
    {
      using (GZipStream zip= new GZipStream(memory, CompressionMode.Compress, true))
      {
        var formatter = new System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.BinaryFormatter();
        formatter.Serialize(zip, data);
      }

      result = memory.ToArray();
    }

    return result;
  }
}

atunci am avut doar serviciile mele ia într-o matrice de octeți ca o intrare, ca atare

void ReceiveData(byte[] data);

Am lucrat bine pentru mine.

0
adăugat
Rețineți că GZipStream nu este disponibil în Silverlight 2 CLR. DimeBrain au și implementarea SharpZipLib aici: dimebrain.com/2008/06/compression- i-1.html
adăugat autor russau, sursa

Dacă utilizați IIS7, aruncați o privire la Modul de comprimare . Aceasta vă permite să configurați compresia pentru cererile HTTP către serverul dvs.

0
adăugat
Unele avertismente aici: proxy-ul meu de lucru elimină antetul de acceptare gzip (wtf, nu?). Și comprimați numai date care vin la client.
adăugat autor russau, sursa

WS-Compression pentru WCF vă permite să configurați compresia pe legare.

Consultați WS-Compression for WCF de Pablo M. Cibraro

Alternativ, încercați Microsoft GZip Encoder Example care "creează un canal de codificator care utilizează clasa System.IO.Compression.GZipStream pentru a comprima mesajele WCF de ieșire "

0
adăugat
Singurul avertisment este că argintul 2 nu suportă în nici un caz legăturile WS, ci doar legăturile de bază Http.
adăugat autor caryden, sursa

It should also be noted that you may need to add the mime type to applicationHost.config under section in addition to enabling compression for the site:


Dacă anumite răspunsuri dinamice nu sunt comprimate (și unele sunt) ar putea fi o problemă de tip mime. Utilizați Fiddler pentru a obține specificul asociat cererii. Trasarea nereușită a solicitărilor poate fi utilă pentru a determina dacă IIS încearcă sau nu să comprime răspunsul. Dacă compresia este corect configurată, veți vedea NO_MATCHING_CONTENT_TYPE în secțiunea completare urmărire a traseului.

0
adăugat
Asta mi-a făcut-o. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că trebuie să setați această setare în fișierul C: \ Windows \ System32 \ inetsrv \ config \ applicationHost.config deoarece setarea web.config este ignorată. A lucrat imediat după ce am schimbat asta.
adăugat autor R4cOON, sursa